Моя корзина

Як нарешті позбутися кульбаб

Літо занадто коротке, щоб витрачати його на прополювання.

Кульбаби здаються приємними маленькими квіточками з їх веселими сонячно-жовтими суцвіттями та чарівними маленькими насіннєвими голівками, які подобаються дітям. А бджоли їх обожнюють! Але для багатьох домовласників це страшний сон. Ці багаторічні бур’яни, які повертаються щороку, захоплять газон, якщо не обробляти його постійно. Отже, якщо ви не хочете, щоб зелена галявина або декоративна композиція була повна кульбаб, ви рано чи пізно будете змушені мати справу з цими рослинами.

Перш ніж почати хвилюватисяя через бур’яни на ділянці, важливо зрозуміти, що жодна садиба не може бути на 100 відсотків вільною від бур’янів, тож намагатися досягти досконалості марно. Кілька бур’янів тут і там цілком нормальні для газонів, навіть якщо обробляти його кілька разів на сезон. Але ось що можна зробити, щоб тримати кульбаби та інші бур’яни під контролем:

Як запобігти появі кульбаб

Ваш перший захист від кульбаби (або будь-якого бур’яну) — переконатися, що газон густий і здоровий. Важливо чітко дотримуватися висоти і регулярності скошування травостою, тому що насіння бур’янів швидко проросте на скальпованих ділянках.

Що робити, якщо на газоні вже з’явились розетки кульбаби

Якщо ви помітили кілька рослин, цілком нормально викопати їх вручну, з коренем. Важливо зробити це до утворення насіння на рослині, інакше доведеться мати справу уже з більшою кількістю бур’янів уже всього за кілька тижнів. Ви також можете обробити їх будь-яким типом трикомпонентного гербіциду (це вказано на упаковці засобу). Якщо рослини великі - може знадобитися дві обробки, діяти потрібно згідно інструкцій на упаковці.

Чи можна розправитися з кульбабою на ділянці без хімікатів?

Якщо ви хочете використовувати органічний варіант боротьби з бур’янами в саду, потрібно детально вивчити його обмеження. Незалежно від того, що пишуть любительські інтернет-джерела, дослідження показали, що більшість доступних на даний момент органічних продуктів можуть бути такими ж токсичними, як і синтетичні. Вони також вимагають багаторазового застосування і не можуть контролювати зрілі або багаторічні бур’яни, такі як кульбаби. Саморобні засоби для знищення бур’янів також можуть бути ризикованими. Наприклад, такі інгредієнти, як сіль, можуть насправді живити бур’яни, тоді як лимонний сік або гаряча вода мають лише тимчасовий ефект.

Звичайно, спочатку бур’яни можуть здатися зів’ялими або мертвими, але приблизно через тиждень вони знову з’являться. Це пов’язано з тим, що домашній засіб має лише місцевий ефект і не поглинається рослинами системно. Нарешті, домашні методи боротьби є невибірковими, тому ви ризикуєте пошкодити все, з чим бур’яни контактують (включно з газонною травою або декоративними рослинами). Ви, безумовно, можете спробувати ці продукти, але будьте готові часто повторно наносити їх і будьте дуже обережні під час роботи.

Нарешті, коли ваша ділянка буде (переважно) вільною від бур’янів, розстеліть ковдру, влаштуйте собі пікнік і випийте тост за це прекрасне літо :)

.